Recept van de Maand
Wij hebben hier een aantal gezonde en snelle tips waarmee u uw gasten kunt verrassen!
Bijzondere Bubbels
Maak een drankje extra spannend door er een fruitig spiesje in te gooien. Rijg bijvoorbeeld witte druiven of rode bessen aan een kleine satéprikker en zet deze rechtop in elk glas. Zo geeft u zelfs een wat goedkopere mousserende wijn een sprankelend tintje. Dit hoeft u trouwens niet te beperken tot de alcoholische dranken. Een lange satéprikker met druiven of bessen eraan in een longdrinkglas maakt een heel gewoon glas water ook spannender.
Gezonde Dip
Maak deze feestdagen uw eigen pesto. Met goede producten kunt u in een handomdraai een heerlijk verse pesto op tafel zetten.
Ingrediënten
75 gr gehakte basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
3 fijngesneden teentjes knoflook
6 eetlepels olijfolie
Bereiding
Meng de basilicum, pijnboompitten, kaas en knoflook in een mixer tot u een dikke, groene, aromatische massa heeft.
Voeg beetje voor beetje de olie toe tot ze goed is opgenomen.
Voor variatie kunt u de basilicum ook vervangen door rucola. Ook is koriander en in plaats van Parmezaan, feta een heerlijk alternatief.
Deze en ook andere tapenades of dipsauzen vallen op in gezonde bakjes;
Snijd de kop van een paar paprika’s, hol ze uit met een scherp mesje en was ze schoon.
Vul de lege paprika’s vervolgens met uw dip naar keuze.
Klontjes met inhoud
Stop vruchten van klein formaat, zoals kersen, frambozen, bosbessen of druiven in een plastic ijsblokjesmal. Vul de mal met water, zet deze in de vriezer en verheug u op de heerlijke cocktails die u hiermee kunt maken.